Serap Gültoprak
Gerçek Orada Bir Yerde… Çoklu Evren (Multiverse) Teorisi
Birbirleriyle etkileşim içinde olan milyarlarca evren… Biz onlara çoklu evren yani multiverse diyoruz. Çoklu evrenler bizim evrenimize benzer, fizik ve matematik kurallarına bağlı kabarcıklar diye genellenir. Ancak bazı…
Edgar Cayce ve Kehanetleri
Kahinlik… Bu özellik birçoğumuza gerçek dışı gelebilir. Çevremizde bu tarz hikayeler anlatıldığında ‘çok saçma, ne alakası var’ gibi cümleler duyabiliriz. Ama bu kelime, aklımızdan hep “acaba” diye geçirtip…
Zorluklara Göğüs Gerenler: Cholita Tırmanıcıları
Onlar Bolivya’lı: Lydia Huayllas ve arkadaşları. Hayalleriyse zirveye tırmanmak. Bu hedeflerine ulaşmak için yola çıkacak dağcılara kamplarda yemek pişirmeye başladılar. Onlar; dağcılar kasklarını takarken, şişelerini suyla doldururken bu …
Neden Yalan Söyleriz?
Yalan… Dürüstlük, samimi olma iyi hareket tarzı ama hile ve yalan da artık insan olmanın özellikleri arasında sayılıyor. İnsanlar bazı olaylar karşısında isteyerek veya istemeyerek bir yalanı söyleme…
Mucizevi Canlılar: Örümcekler
Herkese merhabalar, bu yazımda tabiri caizse ilmek ilmek ağ örmeleri ile tanıdığımız mucizevi canlılar olan örümcekler konusuna değineceğiz. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu yazı, örümcek korkusu fazla…
Yaratıcı Fikirlerin Temeli: Tasarım Odaklı Düşünme (TOD)
Herkese merhabalar, Bu yazımda Maker Rotalar Projesi kapsamında aldığım ve aralarında “Tasarım Odaklı Düşünme (TOD)” atölyesi de bulunan çalışmada TOD’la ilgili bilgileri sizlerle paylaşıyor olacağım. Aynı zamanda yarın…
Tarihe Damga Vuran Trajik Yaşamıyla Sylvia Plath
Amerikan Edebiyat tarihinin en önemli şairlerinden biri o. Şiirleri ayna tutar hayatına. Bundan dolayı şiirlerini anlayabilmek için hayatını bilmek gerekir. Yazdıklarına içindekileri kusar, hayatını akıtır, itirafta bulunur. Hayatı…
Saatler Neden Soldan Sağa Döner?
Saatlerin tersine dönmesi… Kulağa epey farklı geliyor. Bunun altında yatan sebep ne, günümüzde neden saatler soldan sağa dönüyor; bu yazımda sizlere bu soruların cevaplarını vermeye çalışacağım. Keyifli okumalar……
Kriptoloji’ye Yolculuk
Kriptoloji, bazılarımız için kulağa epey yabancı geliyor. Peki şifreleme veya şifre bilimi desem, şu an sanki biraz daha bir şeyler rayına oturmaya başladı. Son zamanlarda pek çok kitap…
Komplike Yapılar: Karbon Nanotüp Kompozitleri
Keşfedilen her bir malzemelenin belli başlı özgün özellikleri vardır. Sertliği, dayanıklılığı vb. Bazı alanlarda birden çok malzeme kullanılarak “kompozit” denilen yapılar oluşur. Kompozit malzemeler, makroskobik olarak birbirlerinden farklıdır…
Abone Ol
Haber bültenimize abone ol!